Aplikacija koja vodi računa o roku upotrebe namirnica u frižideru

Izvor: useallfood.com, 13. oktobar 2021 – Koliko puta vam se desilo da zaboravite na neku namirnicu u frižideru i ona se pokvari ili joj istekne rok? Mobilna aplikacija UseAllFood na srpskom jeziku obaveštava o stanju svega što imate u frižideru, a dostupna je od juče građanima Srbije.

Aplikacija je naših ruku delo, razvila ju je domaća kompanija HyperEther iz Novog Sada i izabrana je kao jedno od najboljih rešenja na javnom pozivu „Izazov za upravljanje bio-otpadom“, koji je organizovao Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine Srbije, uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju.

UseAllFood je, kako autori objašnjavaju, projekat koji je nastao kao rezultat rada grupe entuzijasta i stručnjaka iz različitih oblasti nauke – IT sektora, tehnologije, prava…

Sve što treba da uradite kako bi na vreme iskoristili namirnice koje ste kupili jeste da svakog dana fotografišete frižider, a aplikacija automatski obrađuje informacije sa fotografije i na osnovu toga obaveštava o stanju namirnica. Osim što će onima koji je koriste omogućiti da bolje planiraju nabavku i spremanje hrane, cilj aplikacije je i da pomogne u smanjenju količine otpada od hrane u domaćinstvima.

Aplikacija je dostupna za sve Android https://play.google.com/store/apps/details… i iOS https://apps.apple.com/us/app/useallfood/id1564118712 korisnike, besplatna je za preuzimanje i jedina ovakva aplikacija na srpskom jeziku.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!